Eurovegas: l’entramat pervers per a sacrificar un país a l’altar de l’especulació

L'article senser a la web http://www.ecologistasenaccion.org/article23659.html

"... Es pot dir que el món ecologista en bloc està contra Eurovegas. També el sector de benestar social, la pagesia i els professionals. En un acte recent, la majoria d’arquitectes, així com el seu Sindicat, va manifestar els recels al projecte, també els tècnics d’hisenda, i un bon nombre d’empresaris del sector de l’hostaleria i la restauració. El món de la cultura també s’ha mostrat unànimement contra Eurovegas, així com nombrosos professionals, professors universitaris, periodistes... pràcticament tots els sectors socials s’estan pronunciant, deixant el Govern de la Generalitat acorralat amb la seva obsessió per a portar els casinos a Catalunya.
Cal preguntar-se per què tant d’interès en portar Eurovegas a Catalunya,...
... El menyspreu pel medi ambient, per la sobirania alimentària i per la democràcia és esgarrifós. El Govern, igual com el de la Comunitat de Madrid i el de l’Estat, juga al “tot s’hi val” per aconseguir una nova operació especulativa. Secretisme, negociació de rebaixes legals a mida, vulneració de tota la planificació territorial que durant 35 anys s’ha desenvolupat a l’àrea metropolitana, empitjorament gravíssim de la qualitat de vida a l’entorn metropolità... Tot l’Estat de Dret al servei d’una multinacional absolutament fosca, immersa en multitud d’irregularitats i imputacions per pressumptes delictes als Estats Units i a Macau.
La desvergonya dels promotors, Las Vegas Sands Corporation és prou evident quan Michael Leven, número 2 de Sheldon Adelson, va afirmar recentment que cancel·larien el projecte si no hi hagués modificacions legals a mida. Però que un govern, democràticament elegit i que hauria de representar a tot un poble, accepti aquesta extorsió i sigui part activa en una operació d’aquest calibre és totalment inacceptable.
Tanmateix, els fets de les darreres setmanes són una porta a l’esperança. D’una banda, les accions reivindicatives de la Plataforma Aturem Eurovegas (de la qual Ecologistes en Acció és part activa) creixen en intensitat i participació. Si el 21 d’abril es van reunir més de 1500 persones als terrenys agrícoles al voltant de Can Dimoni (Sant Boi), la concentració del passat dia 17 de juny a la Plaça de Sant Jaume va aplegar més de 4.000 persones sota el crit de “no, no, no, Eurovegas no!” i “Adelson, go home!”. Durant la visita dels enviats d’Adelson a Catalunya, el dia 25 de juny, els activistes de la Plataforma van ser les seves ombres, perseguint-los tant a l’aeroport, al Parc Agrari i a la pròpia roda de premsa a l’Hotel Arts. A la tarda, més de 500 persones van col·lapsar el Carrer Còrsega, davant la seu de Convergència Democràtica, per exigir transparència, informació i democràcia.
D’altra banda, els moviments del Govern l’estan deixant en evidència. Artur Mas es va haver d’ “embrutar els peus amb fang”, sortint en defensa d’Eurovegas amb l’únic (no n’hi ha més!) argument dels llocs de treball que, hipotèticament, es generarien. Una defensa que li va costar crítiques dels partits de l’oposició (ICV-EUiA i ERC, els més actius), i també als mitjans de comunicació..."