SOBIRANIA, EN TEMPS D’EUROVEGAS


Per Manel Larrosa. Fotografia de Fede Acosta
30 de juliol de 2012
"Sobirania es la qualitat d’un organisme que no es sotmès a cap altre poder. Sobirania nacional és la capacitat de dirigir el procés polític com a poble. Sobirania econòmica és la capacitat d’intervenir en el futur econòmic en termes de no ser súbdits d’altres poderosos. I, en aquesta, sobirania alimentaria és la capacitat de produir en quantitat i qualitat i no viure en el dèficit agrícola.
En uns temps que el concepte sobirania s’aplica insistentment en el debat polític de la recuperació de la base fiscal de Catalunya (pacte fiscal) sorprèn que, al costat de l’elevat to de les proclames, la força política del govern i el President de la Generalitat estiguin completament d’acord en ser súbdits d’un negoci com podria ser-ho Eurovegas. Aquesta no és la multinacional que interessa al país.
Per més inri, es destruiria el Parc Agrari del Baix Llobregat, ignorant la sobirania alimentaria del país i un espai únic. Ser poderós s’expressa una vegada més menyspreant els pagesos i el camp. Milhomes destruint el Delta, xerrameques ambientalistes de la falsedat.
I és preocupant que les dues grans forces polítiques del país, CiU i PSC, tota la centralitat del Parlament, gesticulin al voltant del pacte fiscal, respectivament a favor i en contra de deslligar-se del govern central i, per l’altra, apareguin molt conformes amb Eurovegas, fins al punt que determinats alcaldes del PSC en són també els principals valedors locals...."  Llegir tot l'article http://aturemeurovegas.org/2012/07/30/sobirania-en-temps-deurovegas/