IDENTIFICADES PROP DE 250 ESPÈCIES DE FAUNA I FLORA EN UN ESPAI AMENAÇAT PEL PLA DE PONENT DE GAVÀ

M'ha arribat aquest missatge:

El Testing de biodiversitat dut a terme per Biodiversidad Virtual i organitzat pel Grup Ecologista Les Agulles – Ecologistes en Acció del Baix Llobregat el passat mes d’abril a la zona amenaçada pel projecte urbanístic del Pla de Ponent entre Gavà i Castelldefels, va aconseguir identificar prop de 250 espècies de flora i fauna, algunes d’elles rares i interessants.

L’activitat reivindicativa va comptar amb la participació de 20 fotògrafs de natura, professionals i aficionats, sota la coordinació del projecte Biodiversidad Virtual, i va aconseguir fotografiar i identificar 12 espècies d’aràcnids, 18 de coleòpters, 21 de dípters, 45 de plantes superiors, fins a 20 líquens o 30 espècies d’ocells. La xifra total encara està pendent de tancar atès que les espècies més rares encara no s’han identificat amb prou seguretat com per a incorporar-les a la llista.

Es poden veure les fotografies als següents enllaços:

Insectes: http://www.insectar/

Plantes: http://www.herbariu/

Fongs i líquens: http://www.biodiver/

A la vista dels excel·lents resultats, obtinguts en un temps rècord de tan sols dues hores, el Grup Ecologista Les Agulles vol destacar, una vegada més, l’enorme pèrdua que significaria la construcció del Pla de Ponent per al patrimoni natural català, per a la seva biodiversitat i per a la connectivitat ecològica entre el Garraf i el Delta del Llobregat. Cal recordar que l’Ajuntament de Gavà intenta, des de fa anys, tirar endavant les intencions de l’empresa constructora Vèrtix per a construir 5.000 pisos en uns terrenys agrícoles i forestals ubicats entre Gavà i Castelldefels, a la darrera zona lliure i verda que queda en el continu urbà que uneix les costes del Garraf (Castelldefels) fins al Maresme (Montgat).

Les Agulles, a l’igual que bona part de la societat civil de Gavà que porta 20 anys lluitant contra aquest projecte destructor del territori, creu que l’Ajuntament hauria d’abandonar definitivament aquest projecte faraònic que només respon a uns interessos privats i especulatius. No només és un contrasentit que en uns anys en què és sobradament conegut que hi ha una borsa de més d’un milió d’habitatges buits a l’Estat Espanyol, alguna administració com la de Gavà insisteixi obsessivament en urbanitzar nous barris destruint milers de metres quadrats de boscos (100.000 segons el projecte del Pla de Ponent). A més, resulta que hi ha hagut durant dues dècades una mostra clara i contínua de l’oposició de la majoria de la població de la ciutat al projecte, i a més les conseqüències de la seva hipotètica construcció (saturació dels serveis, col·lapse encara més gran de les autopistes, etc.) provocarien més malestar social sense cap mena de dubtes.

Comentarios