EL MERCADILLO DE GAVÀ SE MUERE... ¡VIVA EL MERCADILLO!

He recibido este mensaje de Esquerra Republicana que, como en los últimos tiempos parece ser la única fuerza de izquierdas de Gavà, la que se preocupa por los problemas diarios de la gente. Lo digo pese a que no comulgo con ellos en todas sus actuaciones, pero me parece importante valorar el trabajo bien hecho. En este caso, es la única fuerza política que aboga por una situación incomprensible en Gavà, como es el caso del mercadillo ambulante, cosa que he denunciado en este blog. No se explica que lo que es fuente de orgullo y de promoción turística de pueblos y ciudades como son los mercadillos, en Gavà se haya dejado tánto de la mano de dios, hasta el extremo que queden unas pocas decenas de paradas de lo que había sido el mercado más importante de la zona. Los mercaderes se quejan y acaban plegando, la gente del pueblo se queja y no lo entienden y se acaban yendo a comprar a Viladecans o Castelldefels.... ¿Qué ocurre en Gavà con este asunto?¿Hay intereses que presionan para hacer desaparecer el mercadillo?

Bien, aquí transcribo la interesante propuesta de Esquerra Gavà:

COMUNICAT I CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Esquerra-Gavà proposa que el mercat setmanal dels dimarts
es traslladi a la Rambla vianalitzada.

La proposta es fa davant la constatació del decaïment d’aquest mercat no sedentari, en comparació amb el d’altres poblacions veïnes, i inclou la petició de rebaixa de taxes.

Al proper Ple Municipal, Esquerra proposarà a l’Ajuntament el trasllat a la Rambla
vianalitzada
del mercat setmanal no sedentari que s’organitza cada dimarts a la ciutat, i la igualació de les taxes que paguen els paradistes a les que imposen les ciutats veïnes. La proposta busca potenciar aquest mercat per augmentar l’oferta de cara a les economies més modestes, més afectades en temps de crisi, i també és una iniciativa que pretén dinamitzar el comerç del centre de la ciutat –castigat per l’actual crisi– ja que la seva oferta és complementària a la dels comerços tradicionals, i hi estableix una forta sinèrgia.

El portaveu municipal d’Esquerra, Marcel·lí Reyes explica que «qualsevol que compari el mercat setmanal que s’organitza a Viladecans, o el que s’organitzava a Gavà ara fa uns anys, amb l’actual, s’adona que aquest ha decaigut molt, hi ha molts pocs paradistes, i l’escassa oferta atreu cada cop menys compradors. D’aquesta manera, el mercat setmanal deixa de ser un element dinamitzador, perd interès ciutadà i es fan més evidents els problemes que provoca, com ara el tall de circulació de l’Avinguda Diagonal. La nostra proposta busca invertir aquesta tendència, amb un nou emplaçament més adient, i a més
inclou la rebaixa de les taxes que han de pagar els paradistes per tal d’igualar-les a les dels municipis veïns. Això es fa per atrerue més paradistes i evitar que molts gavanencs vagin a comprar als mercats de poblacions veïnes, perquè no troben el que busquen a Gavà».

Segons el portaveu d’Esquerra-Gavà, «creiem que aquesta proposta beneficia les
economies modestes, més castigades per la crisi, i el comerç tradicional mateix, perquè un mercat potent actua de centre de dinamització dels compradors i aporta més gent al centre en uns horaris en què les botigues tradicionals estan obertes i a disposició dels clients».

La Rambla ja havia estat la via on s’ubicava aquest mercat des de temps immemorial, però l’increment de la circulació va obligar-ne al trasllat, cap als anys vuitanta del segle passat.

Aleshores es va moure a la plaça de Catalunya i l’Avinguda d’Eramprunyà, però el gran
impacte que provocava a la circulació –els carrers s’havien de tallar per muntar el mercat setmanal– va motivar un nou trasllat, als anys noranta, a la plaça de Francesc Macià i l’Avinguda Diagonal, que també s’ha de tallar parcialment al trànsit per muntar les paradetes del mercat. Amb la vianalització de la Rambla, es tornen a donar les circumstàncies perquè el mercat torni a l’emplaçament originari.
Compareixença davant dels mitjans de comunicació.

Per comentar i ampliar la notícia, el portaveu d’Esquerra Marcel·lí Reyes compareixerà davant dels mitjans de comunicació demà divendres 17 d’abril a les 17.30h de la tarda, a la Rambla cantonada carrer del Centre, davant la tanca del parc municipal de la Torre dels Lluch.

Comentarios