FIRA D'ESPÀRRECS A GAVÀ: Gaudir i plantar cara als problemes

He rebut aquest comunicat d'Esquerra Republicana de Gavà:

COMUNICAT i CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

El conseller de governació, Jordi Ausàs, visitarà la Fira d’Espàrrecs convidat per la secció local d’Esquerra
El conseller mantindrà també una trobada amb la militància d’Esquerra per comentar la nova llei de consultes populars, que els regidors de Gavà volen aplicar per sotmetre a consulta ciutadana el projecte del Pla de Ponent

El proper dissabte 2 de maig al migdia, els regidors i l’executiva d’Esquerra de Gavà rebran un convidat d’excepció a la Fira d’Espàrrecs de Gavà d’enguany: el Conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Jordi Ausàs.
El conseller, acompanyat dels regidors i la presidència de la secció local, realitzarà una visita guiada per la Fira a càrrec d’un dels pagesos locals que participen al certamen, atendrà els mitjans de comunicació dins del recinte firal i, en acabat, mantindrà una trobada amb la militància i simpatitzants locals d’Esquerra.
En el transcurs d’aquesta trobada, està previst que el conseller expliqui els projectes que el Departament de Governació està desenvolupant a Gavà, especialment els relacionats amb el Pla Comunitari de ca n’Espinós, i que faci una petita exposició de les iniciatives legislatives més recents del Departament, especialment la llei de consultes populars de Catalunya.

Entre els aspectes més interessants d’aquest projecte hi ha la possibilitat que dos regidors del ple municipal puguin plantejar formalment la possibilitat de realitzar una consulta d’àmbit local sobre temes d’interès ciutadà. Esquerra-Gavà jutja molt positivament aquestes propostes per a la ciutat, ja que permetrien que els regidors d’Esquerra demanessin formalment al plenari municipal una consulta ciutadana sobre el polémic projecte del Pla de Ponent.

El projecte urbanístic preveu construir 5000 habitatges en 200 hectàrees actualment lliures, boscoses i agrícoles, situades entre Gavà i Castelldefels, i que constitueixen el darrer connector paisatgístic lliure d’edificacions entre els espais naturals del Garraf i del Delta del Llobregat, i està en aquests moments pendent de sentència pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Fins ara, l’Ajuntament s’ha negat sistemàticament a realitzar cap consulta ciutadana sobre el projecte.

Comentarios