MÉS SOBRE EL PLA DE PONENT

He rebut aquest missatge:

Gavà, 19 d’abril de 2010

COMUNICAT ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Arran de la sentència sobre el Pla de Ponent
Esquerra-Gavà afirma que els resultats d’ERC a les properes eleccions municipals poden ser decisius per aturar el projecte
Recorda que els seus promotors i propietaris privats han portat la requalificació als tribunals, i això qüestiona la seva viabilitat
Davant de la sentència sobre el Pla de Ponent per un plet presentat per Esquerra-Gavà, la secció local d’Esquerra a Gavà manifesta el següent:

Primer, constatar que la sentència pot tancar la via judicial; però que el Pla de Ponent pugui ser considerat tècnicament correcte per part d’un tribunal, no vol dir que sigui socialment ni ecològicament convenient. A més, cal recordar que encara queden vigents 5 plets més contra el projecte, pendents de sentència.

Segon, Esquerra-Gavà referma l'oposició al projecte, i si la via judicial quedés exhaurida, la lluita continuarà en les vessants política i ciutadana. Quan més pes tingui Esquerra-Gavà al proper Ajuntament, més capacitat per poder reconduir o inclús aturar les actuacions previstes al Pla, sobretot aquelles més contràries al nostre patrimoni ecològic, històric i cultural.

Tercer, el Pla de Ponent obeeix a un model urbanístic que, si ja era qüestionable abans de la crisi, ara creiem que és totalment inadequat. Gavà no necessita tants habitatges. La demanda local d'habitatge protegit no supera actualment els 200 interessats, que es poden cobrir perfectament dins l’actual trama urbana.

Quart, subratllar el fet que els propietaris i promotors privats del projecte del Pla de Ponent han renunciat al Conveni Urbanístic que van firmar, que es neguen a pagar les quotes d'urbanització, i que han portat la reparcel·lació als tribunals; fets que posen totalment en qüestió la viabilitat real del projecte urbanitzador.

Comentarios