PLA DE PONENT: verde, que te quiero verde


He recibido este mensaje:

L’HABITATGE I EL MEDI AMBIENT EL REPTE DE CIUTAT D’ICV-EUiA

Un cop el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha destinat el recurs contenciós administratiu promogut per ERC de Gavà contra la modificació puntual del PGM al Pla de Ponent de Gavà, ICV-EUiA vol manifestar que:

1. Jurídicament la sentència ratifica la legalitat del Pla de Ponent i aquest aspecte no és qüestionable, tot i que si aquest Pla s’hagués presentat amb les lleis actuals la sentència, potser hauria estat d’una altra manera. Per tant, és important aplicar sempre el principi de prudència.

2. ICV-EUiA continua defensant el model de ciutat que compagina les necessitats d’habitatge a preu assequible i en règim de lloguer per tal de satisfer les demandes ciutadanes, especialment en un moment de crisi com l’actual, amb un respecte i conservació del patrimoni històric i medi ambiental, ja que és una necessitat la preservació dels espais verds de l’últim corredor biològic entre el massís del Garraf i el Delta del Llobregat. Per tant, el nostre posicionament continua sent defensar la concreció de la Primera Fase del Pla en 320 habitatges protegits per a la nostra ciutat amb un creixement compacte .

3. ICV-EUiA estem en desacord amb l’execució de la Segona Etapa del Pla de Ponent, en quant al model de sostenibilitat medi ambiental ja que el preu ecològic no pot ser la moneda de canvi a pagar per un barri de luxe que no beneficiarà les classes més necessitades.

4. Amb la força política que tenim actualment, i la que resulti del posterior procés electoral, ICV-EUiA vetllarà per la correcta execució en l’aplicació de les mesures correctores medi ambientals del Departament d’Habitatge i Medi Ambient.

5. En el nostre model de ciutat seguim defensant la necessitat d’habitatges assequibles en règim de lloguer com a prioritat urgent ciutadana, també defensem que és important que la ciutadania doni la seva opinió de cara a establir les seves prioritats i necessitats intentant incorporar i fer compatible totes les veus de la ciutat, ja que el que està en lloc és el present del patrimoni i el futur de la ciutat, ICV-EUiA continuarà lluitant per fer-ho possible


El que conozca la trayectoria del cambio de posición de este grupo político respecto de la ejecución del Pla de Ponent podrá opinar sobre el comunicado. Mi opinión es que no se puede estar repicando y en la procesión, que no se puede conformar a todo el mundo, que uno se ha de mojar y defender aquello en lo que cree y, en definitiva, que uno no puede llamarse a sí mismo "verde" y propiciar con su voto la destrucción de toda una riqueza ecológica que muchos pueblos desearían para sí. En fin... creo que cada cual se retrata sin necesidad de ninguna oposición.

Comentarios