EUROVEGAS I EL TURISME A cATALUNYA

Article senser publicat a  http://aturemeurovegas.org/2012/07/28/eurovegas-i-el-turisme-a-catalunya/

...

Algunes conclusions

Deixant a part el reguitzell d’impactes negatius ecològics (parc agrari, aigua, electricitat, etc.) prou explicats manta vegades en altres llocs, en l’economia i l’ocupació sorgeixen greus dubtes:
  • Dubtes (ara, seriosos) en el finançament;
  • No hi ha dubtes en generar llocs de treball de baixa qualificació, però hi ha molts dubtes en que rebaixi l’atur en sectors de baixa qualificació, l’efecte crida pot ser fatal. No és gens evident que aporti cap millora;
  • Si funciona bé, no repartix joc i no col·labora a la dinamització de l’economia ni de la cultura pròpia, ens estandarditza, ens banalitza. Importa crim i exporta crim;
  • Si funciona malament, practica el dúmping i ensorra als negocis tradicionals;
  • En qualsevol cas, les influències sobre el sector turístic serien de rebaixar la qualitat i, per tant, de disminuir globalment la sostenibilitat del sector a Catalunya.
Està a les mans dels nostres governants prendre decisions equilibrades entre el seny i la rauxa. Al meu entendre, gastar la rauxa amb Eurovegas és molt mal negoci. Seria un mal negoci irreversible.
Estem en un món interdependent on els governs no decideixen sols. Des de la ciutadania, des de la societat civil, cal que ens pronunciem i fem pressió. No fos cas que el govern, davant de la urgència de fer alguna cosa per combatre la crisi, cometés un greu error.
Josep Centelles i Portella
Juliol de 2012