PARLAR SENSE INSULTS

És un dels debats més difícils, el tractament que reben els animals per part dels humans, i en aquest cas, dels animals pel consum humà. Per això ha estat un plaer veure com ha anat l'entrevista que tv3 ha fet, per un costat al president d'Unió de Pagesos de Catalunya i d'altre a la responsable de Faada, associació per a la defensa animal.

La notícia va saltar als mitjans quan un grup de defensors del drets dels animals va entrar -sense permís- a unes granjes per a veure com s'els tracatava.Van grabar, fer fotos i denunciar maltractaments.

Durant l'entrevista no han hagut insults, ni acusacions, sino un intent de separar aspectes i conceptes, per a no ser radical i entendre -d'alguna manera- el que l'altre deia.
Una cosa ha quedat clara: la legalitat no inclou l'ética i, aquí hi ha un mun de feina a fer per part dels animalistes, sobre tot concienciar la societat que els animals també pateixen, i que nosaltres mateixos siguem qui demanem lleis més justes per a evitar el patiment animal innecessari. D'altra, l'overtura de ment dels ramaders per a entendre que s'han d'adaptar als canvis de mentalitat de la gent. Avui els dos responsables han donat la talla. Gràcies.

Comentarios