CORREBOUS, versión light del sufrimiento animal?

Els mossos investiguen què ha passat al correbou de Vidreres. Mesuraran l'alçada de la valla? La vigilància? El caràcter del bou potser? Ara poc importaria si l'animal va tenir un atac de bojeria, després de cosir-lo a trets. Mentres, les persones ferides es deuen preguntar quina cosa ha fallat en un esdeveniment tan ascentral, tan "cultural". Algú ha de tenir la culpa del que ha passat. Perquè no és el mateix posar-se davant el toro i fer-lo patir, que mirar tot això dès de la grada. Potser són gent pacífica  i a lo millor no serien capaces de fer-lo patir, ni al bou abatut, ni a cap animal.

Fa molt temps em pregunto quina espécie d'essers som, les persones, que ens costa tant evolucionar com a tals. Ens quedem en alló que coneixem i som capaces d'afagir als actes més despiatats i sanguinaris, sentiments nobles com amor a la tradició, als records d'infància, "em portaven de petit els meus avis"....

Hem hagut a renunciar a moltes contums, a moltes tradicions (fins i tot caníbals) que ens feien sentir segurs i confortables en un món conegut, per a avançar en aquest camí d'allunyar-nos cada vegada més del nostre orígen animal i ser cada cop uns essers especials a la Natura: Sensibilitat, empatia, sentit comú, intel.ligència posada al benestar de tots nosaltres, sabent que depenem d'aquesta natura, d'aquest món que volem dominar. Estimar els animals, respectar-los és també una mostra d'aquesta beneita civilització.


Comentarios